Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2010 16:29 - В кое тяло се достига самадхи?
Автор: severen3 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2667 Коментари: 2 Гласове:
0



В действителност съществуват няколко вида самадхи. Първото от тях се случва на границата на четвъртото и петото тяло. Запомнете - самадхи не е преживяване на едно ниво - то винаги се случва между два плана, това е периодът на свечеряване, времето на залеза. Точно така може да се попита дали свечеряването принадлежи на деня или на нощта. Свечеряването не е собственост нито на деня, нито на нощта, това е събитие, което се случва между деня и нощта. Същото е и при самадхи. Първото самадхи настъпва между четвъртото и петото ниво. Това самадхи води до самореализация. Второто самадхи настъпва между петото и шестото ниво и води до космическо знание. Третото самадхи, настъпващо между шестото и седмото ниво, води до нирвана. Така че съществуват три вида самадхи, достигани при прехода към всяко от последните три тела. Не трябва да забравяме и за лъжливото самадхи. То се случва на четвъртото ниво и не е самадхи в истинския смисъл на думата, макар и да изглежда такова. Японските дзен-будисти го наричат сатори. Това е лъжливо самадхи. Подобно състояние достига художникът, скулпторът, музикантът, който напълно се разтваря в своето творчество, преживява неизказано блаженство. Това е преживяване на четвъртото, психическото ниво. Ако при вида на изгряващото слънце, разцъфващото цвете или звука на прекрасна мелодия умът напълно се разтваря в ставащото, настъпва лъжливо самадхи. Лъжливото самадхи може да се постигне под хипноза или лъжлив шактипат, както и с помощта на алкохол, марихуана, ЛСД, хашиш и т.н. Така че в действителност съществуват четири вида самадхи, три от които са истинни и се случват последователно. Четвъртият вид е абсолютно лъжливо преживяване. Ако няма реално преживяване, а само усещане за самадхи, това може да въведе в заблуждение. Мнозина са се поддавали на илюзията благодарение на сатори. Но сатори не е процес на преход от четвъртото на петото ниво, то изцяло принадлежи на четвъртото тяло. Трите истински самадхи се преживяват именно при прехода от едното тяло в другото. Самадхи е входната врата, проходът. Между четвъртото и петото тяло е първото истинско самадхи, когато настъпва самореализацията и човек познава самия себе си. Може да се остане на това ниво. Обикновено хората спират на лъжливото самадхи на четвъртото ниво, защото това е много лесно - не е нужно да изразходваш много енергия, никакво усилие. Първото истинско самадхи - при прехода към петото ниво -е много трудно. Най-труден е преходът от шестото към седмото ниво. Третото самадхи се нарича ваджрабхед -пронизване на мълния. Това е най-трудното самадхи, защото тук се извършва преход от съществуванието в не-съществуванието, това е скок от живота в смъртта. Първото самадхи се нарича атма-самадхи, второто - брахма—самадхи, третото - нирвана—самадхи. Най-първото и лъжливо самадхи се нарича сатори, от него трябва да се пазите, тъй като то е лесно достижимо.    


Тагове:   тяло,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - лесби смотреть онлайн
01.03.2012 21:46
Предлагаем вашему вниманию наш портал <a href=http://kino-t.ru/>изнасилование смотреть онлайн</a> На нашем сайте вы сможете найти <a href=http://kino-t.ru/>бесплатные порно ролики скачать</a> и прекрасно провести время. На нашем проекте вы сможете посмотреть онлайн фильмы, мультики, новинки киноиндустрии, <a href=http://kino-t.ru/>смотреть порно онлайн бесплатно регистрации</a>, особенно будет очень интересно смотреть все это бесплатно!
цитирай
2. анонимен - Интересный Женский форум
23.10.2012 22:52
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=6229">женский сайт</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. www.justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: severen3
Категория: Лични дневници
Прочетен: 67172
Постинги: 80
Коментари: 17
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930